PŘEKLAD: It Started with a Kiss 2, Absolute Darling ... :

Květen 2011

Meteor Rain

29. května 2011 v 20:28 | smaczinka |  T doramas
Taiwanská dorama z roku 2002. Má 4 epizody. Je natočená jako pokračování Meteor Garden, což je taiwanská verze Hana Yori Dango.
STUČNÉ STORY
1. Epizoda- Mei Zuovův příběh
Mei Zuovi(Vanness Wu) ukradne peněženku jedna dívka. Když jí chytne, začne se vymlouvat na chudáka pejska, kterého našla a donutí Mei Zuona, aby mu koupil vodu, mezitím uteče. Pak jí znovu chytí, tak se vymlouvá, že má nemocného bratra. Mei Zuo jí to věří a dá jí další peníze, jenže lhala. Když jí chytí potřetí, řekne mu pravdu: hledá babičku. Mei Zuo jí ji pomůže najít.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zjistí, že je mrtvá. Oba se do sebe zamilovali, ale "lupička" se musí vrátit domů- do Japonska.
2. Epizoda- Xiao Youův příběh
Tento příběh je stejný jako příběh Yuki- Makinony kamarádky se členem F4. Xi You(Rainie Yang) přijede z Kanady a hledá svého vyvoleného z F4(jsem zapomněla, jak se jmenuje tak bude prostě "vyvolený"). Ten jí začne vykládat jeho příběh a příběh dívky, kterou miloval. Když jí řekne, že jeho milovaná ho pozvala na střechu, aby mu něco ukázala a on nepřišel, rozhodně se Xi You, že tu střechu najde.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Když jí najde, ukáže úkaz "vyvolenému" a tomu dojde, že jeho milovaná ho měla taky ráda.
3. ,4. Epizoda-Dao Ming Siův příběh
Ming Sina( Jerry Yan) hledá policie, uteče na pobřeží, kde najde otce s malou dcerkou, která nemluví. Začne s nimi žít a dozvídat se pravdu o těchto dvou lidech. Otec chce, aby se jeho dcera(ona není jeho dcera, je to dcera jeho sousedky).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Když otec zjistí, že Ming Sin je hledaný policií, odejde s dcerou a Ming Sina policie chytne. Po chvíli je propuštěn. Otce s dcerou chytí policie a rozdělí je(není její biologický otec).
HERCI
- na tohle jsem se dívala, jelikož jsem měla strašnou chuť na taiwanské Hana Yori Dango, sice je to jako podračování Metero Garden- základní řady, ale i tak se dá pochopit, kdetý kluk koho z F4 představuje-

Blind River

28. května 2011 v 17:20 | smaczinka |  K Movies
Korejský film z roku 2009. Je to drama.
STRUČNÁ STORY
Seong Chan(Park Sang Hun) se vydá hledat své biologické rodiče od Koree. Když mu byly 3, adoptovali ho lidé z Austrálie. Přijede do motelu, kde žijí podivní lidé- matka a dcera. Mezitím se odvíjí příběh mladé matky, která je těsně před porodem a poté se snaží postarat o svého novorozence.
HERCI
- možná, že je tenhle film "umělecký", ale mně se nelíbil-

2PM

28. května 2011 v 0:19 | smaczinka |  !Band
PŮSOBNOST: 2008
ČLENOVÉ:
  • Junsu
  • Nichkhun
  • Taecyeon
  • Wooyoung
  • Junho
  • Chansung
ALBA:
  • Ther First Album 1:59PM
  • Still 2:00PM
SONGY:
  • Hottest Time of the Day- 2008
  • 2:00PM Time Fir Change- 2009
  • Donť Stop Can't Stop- 2010

!tancovali flash mop v Dream High!

C.N.BLUE

28. května 2011 v 0:12 | smaczinka |  !Band
PŮSOBNOST: 2009
ČLENOVÉ:
  • Jung Yong Hwa
  • Lee Jong Hyun
  • Kang Min Hyuk
  • Lee Jug Shin
ALBA:
  • Thank U- 2010
  • First Step- 2011
  • Now or Never- 2009
  • Voice- 2009
  • Bluetory- 2010
  • Bluelove- 2010

MBLAQ

28. května 2011 v 0:01 | smaczinka |  !Band
Music Boys Live in Absolute Quality
-Chlapecká hudba žije v absolutní kvalitě-
PŮSOBNOST: 2009
ČLENOVÉ:
  • Seung Ho
  • G.O.
  • Lee Joon
  • Thunder
  • Mir
ALBA:
  • Just BLAQ- 2009
  • Y- 2010
  • MBLAQ Taiwan Special Album- 2010

BECK

27. května 2011 v 23:15 | smaczinka |  !Band
Skupina z filmu Beck.
ČLENOVÉ:
  • Ryusuke( Mizushima Hiro) kytara
  • Koyuki( Seto Koji) kytara, zpěv
  • Chiba( Kenta Kiritani) zpěv
  • Taira( Mukai Osamu) basa
  • Saku( Aoi Nakamura) bicí
SONGY:
  • Evolution

ToGetHer

27. května 2011 v 23:05 | smaczinka |  T doramas
-SLIBUJU TI, ŽE BUDU ZNOVU ASIJSKÁ SUPERSTAR.-
Taiwanská dorama z let 2009 a 2010. Má 12 epizod. Je to romantika. Další její název je Superstar express. Jinak její oficiální je Ai Jiu Zhai Yi Qi. Titulní songy jsou např. Mo mo a Loving More and More od FAHRENHEIT.
STRUČNÁ STORY
Chen Momo(Rainie Yang) nadevšechno miluje Prince Kashabu- postavu z mangy. Bydlí se svou sestrou ve velkém domě. Když vyklidí místnost po rodičích, kteří zemřeli, hledají nájemníka. Příjde k nim bydlet pohaslá hvězda MARS(Jiro Wang), který chodí s Momo do třídy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zamilují se do sebe, ale Momo má odjet do Anglie se svým nejlepším kamarádem, který jí miluje a MARS se vrací na dráhu hvězdy. Momo odmítne cestu do Anglie a zůstává s MARSEM na Tai-wanu.
HERCI
- další dorama, kterou jsem sledovala extrémně dlouho, ale vyplatilo se to, ToGetHer je skvělé drama-

A.N.Jell

27. května 2011 v 22:34 | smaczinka |  !Band
Skupina z doramy You're Beautiful.
ČLENOVÉ:
  • Hwan Tae Kyung( Jang Geun Suk)- zpěv
  • Kang Shin Woo( Jung Yon Hwa)- kytara
  • Jeremy( Lee Hong Ki)- bicí
  • Bo Mi Nam( Park Shin Hye)- klávesy zpěv
SONGY:
  • Promise
  • Yeojeonhi

Xin Wo

26. května 2011 v 21:33 | smaczinka, monik |  -Překlady songů Fahrenheit do češtiny-
S SHE.
LATINKA:
Xin Wo
(Jiro Wang & Aaron Yan)
Gan shou bu yi xing rong
Jiu suan hui you yi dian tang tu ye yao shuo
Qing ban jing wo de xin wo
Ru guo bu xin fu zai li jia chu zou
Wo xin wo zuo ni de xin wo
Ye xu ping shuo xia tai guo
Shen zhi hui yong ji dao
Zhi zhuang de xia ni wo

(Calvin Chen and Wu Chun)
Qing kuai zhun bei xing li
Dui diao yong bu dao de shand xin jiu hui yi
Nao hai zhong xiang ben ri ji
Cong ci geng xin
Zhi yong bi ci zhuan shu tian mi

(Ella & Selina)
Bao zhen jiu diu diao
Yong jian ban jiu gou
Zui hou yong guan xin wen hou
Kun bang wo men de shou wan gong

(Hebe and Calvin)
Zhi yao zai ni shen bian
Wo jiu sheng diao si nian
Shi jian zhi yong lai juan lian
(shi jian zhi yong lai juan lian)
Wo yao zai ni shen bian
Jin qing lang fei xi yue
Ye xu yi dai jiu yong yuan

Instrumental?.

(SHE)
Guan ta jin wo yin wo
Zhen yang dou bi bu guo bi ci de xin wo
Da bao yi xiang wen rou

Jin hou duo duo zhi jiao jiu xiang hu kuan rong
Ni xin wo xuo wo den xin wo
Huan qi bu xu yao shi yong
Wo yi jing wen nuan dao rong
Hua suo you leng mo

(Calvin Chen & Wu Chun)
Qing kuai zhun bei xing li
Dui diao yong bu dao de shand xin jiu hui yi
Nao hai zhong xiang ben ri ji
Cong ci geng xin
Zhi yong bi ci zhuan shu tian mi

(SHE)
Bao zhen jiu diu diao
Yong jian ban jiu gou
Zui hou yong guan xin wen hou
Kun bang wo men de shou wan gong

(Hebe & Calvin)
Zhi yao zai ni shen bian
Wo jiu sheng diao si nian
Shi jian zhi yong lai juan lian
(shi jian zhi yong lai juan lian)
Wo yao zai ni shen bian
Jin qing lang fei xi yue
Ye xu yi dai jiu yong yuan

Zhi yao zai ni shen bian
Wo jiu sheng diao si nian
Shi jian zhi yong lai juan lian
(shi jian zhi yong lai juan lian)
Wo yao zai ni shen bian
Jin qing lang fei xi yue
Ye xu yi dai jiu yong yuan
ČESKY:
Nový domov
Není snadné popsat ten pocit
Ikdyž je to trochu náhlé
Stále se tě chci zeptat
Jestli by ses nechtěla přestěhovat do mého srdce , prosím
Jestli nejsi šťastná ,protože jsi opustila domov
Tak nech mé srdce ať je tvým novým hnízdem.
Velikost možná není dostatečná
Může to být dokonce přecpané ,ale to se může upravit
Ty a já
Prosím,připrav si své věci
Vyhodím zbytečně staré a smutné vzpomínky
Deník v mysli začne nanovo
má to pouze naše exkluzivní štěstí
Odhoď polštář , já potřebuju
rameno
Konečně použiji tvůj pozdrav
Těsně nad našima rukama a my jsme hotoví
Tak dlouho,jak jsem zůstal po tvém boku
se můžu zachránit od postrádání tebe
Čas je na připevnění ( čas je na připevnění )
Chci zůstat po tvém boku
Srdečný odpad štěstí
zůstane možná navždy.
Koho to zajímá , ať už je to zlaté nebo stříbrné hnízdo
Nemůžem to srovnas naším hnízdem
Balíček laskavých krabiček
Od teďka budeme naslouchat jeden druhému ,tak
můžem být tolerantní k sobě
Nech být tvé srdce mým novým hnízdem
Nemám potřebu používat ohřívač
Jsem už dost teplý ,na to abych rozpustil
studenou lhostejnost
Prosím,připrav si své věci
Vyhodím zbytečně staré a smutné vzpomínky
Deník v mysli začne nanovo
má to pouze naše exkluzivní štěstí


So Today

26. května 2011 v 21:27 | smaczinka, monik |  -Překlady songů F.T.Island do češtiny-
LATINKA:
So Today
ima sugu ni aetara
okubyo days waru na
kokoro wa itsumo boku wo hikitomeru oh
furi kitte yeah

kampeki nanka nai de
shutete hazu na no ni
puraido tokameka kimi o kakushite oh
mienanka ta

one more tari na kute
(ta sora da ke de)
too e tohoshite
ko warete ku no
three hundred sore ijou
(nagae toki wo)
Forever and ever
close to you, close to me, easy day

sukoshi dake hiraita
to wa no mo kou ga wa
shizukani naku kimi noze nakami e te oh
kakoii zuita

one more fusaimeru
(ne motto dake mo)
tsura nai domo hikkaseru dara
three hundred kore ijou
(kitsu tsuite te)
Forever and ever
close to you, close to me, never end

bukino yo wai dokou
(kimi wa tsu tsumu)
zutto kawarazu kako mo ima mo
kimi no iwai doko wa
(boku wo mamoro)
kaowagete

one more kiss, mou ichido
(tada sore dake de)
two hearts eien ni wakariaeru
three days ko nani mo
(nagaita wo)
Forever and ever
close to you, close to me, open your eyes

open your eyes
no a yeah Yeah O
ČESKY:
Tak dneska
Kdybych tě mohl vidět právě teď
zbabělé dny by skončily
Mé srdce mě vždycky
zastaví a otočí
Věděl jsem , že není zde žádná věc dokonalá
Schoval jsem si svou hrdost od tebe
Neviděl jsem
Jenom jedno slovo nestačí
( toje jiná věc)
Proč jsme se rozešli tak pozdě
po více jak 300 x (tak dlouho)
Navždy a stále blízko tebe , blízko mě
je to konec ?
To otevirání je trochu na té straně
Viděl jsem tě tiše plakata ěděl jsem ,jak se citíš
Půjdu tam
Ještě jedno slovo a zastavím (jsou tu uši)
Slyším mnohokrát příliš hlasitě
více než 300x (byla to bolest)
Navždy a stále blízko tebe , blízko mě
je to konec ?
Má slabost ( se tě bude držet)
Právě je to stejný jako v minulosti
tvá slabost ( budu tě chránit)
Zvedni svou tvář
Ještě jedna šance ,ještě jedenkrát
( to j jediná věc)
Dvě srdce budou navždy oddělena
3dny je mnoho (bylo to dlouho)
Navždy a stále blízko tebe , blízko mě
otevři své oči
Otevři sví oči


Gokusen 2

26. května 2011 v 18:09 | smaczinka |  J Doramas
- JSOU TO DELIKVENTI, KAŽDÉHO UČITELE ZMLÁTÍ.-
Japonská dorama z roku 2005. Je natočená jako pokračování Gokusen. Je to školní komedie. Má 10 epizod + 2 speciály(na mysoju.com, jinde je jenom jeden). Titulní song je Kizuna od Kamenashi Kazuya a No More Cry od D-51.
STRUČNÁ STORY
Poté, co zavřeli střední školu Shirogin se Yankumi(Nakama Yukie) dostává na střední Kurogin. Opět dostává třídu delikventů. V této třídě to je jinak než na té Shiroginské. Ve 3D mají 2 vůdce- Yabukiho(Akanishi Jin) a Odagiriho(Kamenashi Kazuya). Tentokrát nevyjde napovrch Yankumino tajemství. Stejně je donucena podat výpověď.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale 3D se za ni postaví a poslední den maturit je Yankumi s nimi.
1. Speciál
Herci se scházejí po půl roce od natáčení a říkají zážitky, je tan také rekapitulace vybraných epizod.
2. Speciál
Rozhovory a ukázky z natáčení J
HERCI
· Nakama Yukie as Yamaguchi Kumiko (Yankumi)
3D
· Kamenashi Kazuya as Odagiri Ryu
· Akanishi Jin as Yabuki Hayato
· Hayami Mokomichi as Tsuchiya Hikaru
· Koike Teppei as Takeda Keita
· Koide Keisuke as Hyuuga Kosuke

- stejně jako u všech serií Gokusen- skvělé-

Liu Xai Lai

22. května 2011 v 19:56 | smaczinka, monik |  -Překlady songů Fahrenheit do češtiny-
LATINKA:
Liu Xia Lai
Shei da ying ni ke yi bu zai li wo
Shei tong yi ni zhe li jiu shi jin tou

Ni rang wo zuo de meng xiang ti qian jiao xing wo
Ni zhe hui shi ting jian mei you

Wo cheng ren zhe bu shi zui hao de wo
Wo jue ding hui lu ye gei ni geng zuo

Wo xin ku de zhu shou tai duo fen cha lu kou
Ke yi mi lu bu zai tui suo

Liu xia lai liu xia lai ji shi mei ai wan de ai
Wo hui shi xian ni zui qi dai de qi dai
Liu xia lai liu xia lai zai wo xin li zhu xia lai
Xiang dou bie xiang wo hui rang ni li kai

Ni dai lai zui mei de ling hun zao dong
Ni rang wo xiang xin wo yu zhong bu tong
Suo yi wo shu yu ni jiu xiang ni shu yu wo
Mei you le ni wo ai shen me

Liu xia lai liu xia lai ji shi mei ai wan de ai
Wo hui shi xian ni zui qi dai de qi dai
Liu xia lai liu xia lai zai wo xin li zhu xia lai
Xiang dou bie xiang wo hui rang ni li kai

Liu xia lai liu xia lai ji shi mei ai wan de ai
Wo hui shi xian ni zui qi dai de qi dai
Liu xia lai liu xia lai zai wo xin li zhu xia lai
Xiang dou bie xiang wo hui rang ni li kai
ČESKY:
Zůstaň
Kdo souhlasí, že nemáš na mysli mě?
Kdo souhlasí stebou,že to je v největší míře?
Probudíš se brzy ze svého snu.
Už jsi slyšela tuhle odpověď ?
Přiznám se, ale není to v mých silách.Rozhodl
jsem se vrátita nechat tě kultivovat. Bojuji na obranu,
ale je tu příliš hodně rozdělených cest,které se mohou ztratit a nemusí
se krčit.
Zůstaň , zůstaň , ikdyž láska skončila
můžu udělat tvé nejočekavanější očekávání
proudem .Zůstaň , zůstaň v mém srdci.
Nenapadne tě , že tě nechám jít.
Přineseš nejkrasnější neklid duchů.
Necháš mě věřit , že jsem jiný od davu.
Takže já patřím tobě ,jako ty patříš mě .Co
mám rád bez tebe ?
Zůstaň , zůstaň , ikdyž láska skončila
můžu udělat tvé nejočekavanější očekávání
proudem .Zůstaň , zůstaň v mém srdci.
Nenapadne tě , že tě nechám jít.
Zůstaň , zůstaň , ikdyž láska skončila
můžu udělat tvé nejočekavanější očekávání
proudem .Zůstaň , zůstaň v mém srdci.
Nenapadne tě , že tě nechám jít.



Smile

21. května 2011 v 23:07 | smaczinka |  J Doramas
-TOTO JE PŘÍBĚH O LÁSCE A SPRAVEDLNOSTI MUŽE, KTERÝ ŽIL SVŮJ ŽIVOT S HRDOSTÍ-
Japonská dorama natočená v roce 2009. Má 11 epizod. Je to romantické drama. Titulní song je Ariamaru Tomi- Shiina Ringo.
STRUČNÁ STORY
Vito(Matsumoto Jun) je napůl filipínec. Díky tomu ho lidí diskriminují. Odseděl si trest ve vězení za někoho jiného. Snaží se pracovat normální japonec. Zamiluje se do Hany(Aragaki Yui). Když se osoba, za kterou si odseděl trest, vrátí z vězení hned ho kontaktuje. Začne ho vydírat. Když začne mlátit Hanu, Vito ho v sebeobraně zastřelí. Jde do vězení a dostane trest smrti.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeho advokát se odvolá. Za 5 let po vynesení rozsudku má jít Vito na popravu. Když uvidí Hanu, rozhodne se, že s životem nechce skončit. Advokát najde svědka a soud rozhodne, že si má odsedět 10 let. Jelikož už 5 let ve vězení strávil, pustili ho za 8 let po vynesení prvního rozsudku domů k Haně.
HERCI
· Matsumoto Jun as Hayakawa Vito
· Aragaki Yui as Mishima Hana
· Nakai Kiichi as Ito Kazuma
· Koike Eiko as Machimura Shiori
· Tokuyama Hidenori as Kawai Kinta
· Suzunosuke as "Bull" / Kazama Kenji
· Kitami Toshiyuki as Detektiv Furuse
· Komoto Masahiro as Prokurátor Kitagawa
· Oguri Shun as Hayashi Seiji

- tohle dorama ukazuje na jeden problém v Japonsku, což si myslím, že je dobře. a takový konec jaký byl jsem opravdu nečekala-
,

One Word

20. května 2011 v 23:01 | smaczinka, monik |  -Překlady songů F.T.Island do češtiny-
LATINKA:
Naega hangaji mothaeneun mal
naega hangaji motdeutneun mal
saranghae nol saranghae hanmadeereul gaseumae soomgyuh nohggo
naegae noomool man juohtdon mal
naegae apeumman juohtdon geu maleul
eerohkae nol bohnaeneun soongahnaedoh malhaji mothaneun mal
nol saranghae

jigeum gyutae soh itneundae nohn daechae noogool bogo itneunji
nae mahm hana moreuneun nigar wonmahngseu rohwoh
hanbonman dweereul dol ahbwah noh hanaman barahneun nal
sarangee nohreul booreuneundae mon gortman bogo apa hago itneungohyah

Naega hangaji mothaeneun mal
naega hangaji motdeutneun mal
saranghae nol saranghae hanmadeereul gaseumae soomgyuh nohggo
naegae noomool man juohtdon mal
naegae apeumman juohtdon geu maleul


eerohkae nol bohnaeneun soongahnaedoh malhaji mothaneun mal
nol saranghae

hanbonman nae son jabajwoh nol eetorok baraneun nal
dareun sarangae apahaedoh nae poomae ahngyuh geu noolmooldoh dahkajoolgae
gaseumee maeil boorooneunmal
gaseumee maeil waechineunmal
saranghae nol saranghae hanmadeereul noonmooloh jiwohnohkgo
naega ohneuldoh salgaehan mal
naega ohneuldoh mot jeewoon geu maleun

Naega hangaji mothaeneun mal
naega hangaji motdeutneun mal
saranghae nol saranghae hanmadeereul gaseumae soomgyuh nohggo
naegae noomool man juohtdon mal
naegae apeumman juohtdon geu maleul
eerohkae nol bohnaeneun soongahnaedoh malhajï mothaneun mal
nol saranghae
ČESKY:
Jedno slovo
Je tady jedno slovo, které nemůžu říct.
Je tady jedno slovo, které nemůžu slyšet.
Miluji tě , miluji tě.
Schoval jsem si tyhle slova v mém srdci.
Slova ,která mě opouští v slzách.
Slova , která mi dala jen tuhle bolest.
Slova ,která nemůžu říct v tuto chvíli,
když jsem tě nechal jít.
Miluji tě

Právě jsem po tvém boku ,
ale pokom se díváš ?
Vůči tobě se cítím krutý, protože neznáš
mé city k tobě .
Stačí se na mě jednou podívat
Já, který se dívá jedině na tebe.
Láska tě volá, ale ty se díváš daleko,
zraňuješ se sama.

Je tady jedno slovo, které nemůžu říct.
Je tady jedno slovo, které nemůžu slyšet.
Miluji tě , miluji tě.
Schoval jsem si tyhle slova v mém srdci.
Slova ,která mě opouští v slzách.
Slova , která mi dala jen tuhle bolest.
Slova ,která nemůžu říct v tuto chvíli,
když jsem tě nechal jít.
Miluji tě

Jen jednou drž mou ruku
Já, který tě hledal celou tu dobu .
Ikdyž se zraníš další láskou,budu tě držet
poblíž a zaženu tvé drahé.
Každý den slova volají mé srdce
Každý den slova křičí mé srdce
Miluji tě , miluji tě
Spolu se slzami se mažou tato slova
Slova , která mě drží dneska při životě.
Slova, která dnes znovu nemůžu vymazat.
Miluji tě , miluji tě
Chci slyšet tahle slova od tebe .

Je tady jedno slovo, které nemůžu říct.
Je tady jedno slovo, které nemůžu slyšet.
Miluji tě , miluji tě.
Schoval jsem si tyhle slova v mém srdci.
Slova ,která mě opouští v slzách.
Slova , která mi dala jen tuhle bolest.
Slova ,která nemůžu říct v tuto chvíli,
když jsem tě nechal jít.
Miluji tě


Azumi 2:Death or Love

20. května 2011 v 22:45 | smaczinka |  J Movies
-JSEM ZABIJÁK, JSEM NEUSTÁLE PŘIPRAVENA ZEMŘÍT.-
Japonský film z roku 2005. Je to historický film plný akce. Film je natočen jako pokračování filmu Azumi. Česky by se dal název filmu přeložit jako Azumi 2:Smrt nebo láska.
STRUČNÁ STORY
Azumi(Aya Ueto) se vydává zabít 3 nepřítele. Jde o muže, který má velké vojsko. Když Azumi přemůže všechny jeho zbraně, snaží se jí zabít jeho milenka. Azumi ji zabije. Tím pádem se chce lord pomstít za její smrt.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Azumi v boji vyhraje
HERCI
-stejně jako u Azumi- pěkný film, ale na mně moc krve-

Test 3- odpovědi

15. května 2011 v 21:34 | smaczinka |  -Testy- dorama, kpop, jpop atd.-
1.A
2.C
3.A
4.C
5.A
6.B
7.A
8.A
9.A
10.A
11.C
12.B
13.B
14.B
15.B
16.B
17.B
18.B
19.A
20.C
21.B
22.A
23.C
24.C
25.A
26.A
27.A
28.A
29.C
30.B
31.B

Test 3

15. května 2011 v 21:23 | smaczinka |  -Testy- dorama, kpop, jpop atd.-
1. Kolik členů mají Arashi?
a) 5
b) 6
c) 4
2. Kolik dílů má dorama Buzzer Beat?
a) 9
b) 10
c) 11
3. Jak se jmenuje pravým jmeném Mizushima Hiro?
a) Saito Tomohiro
b) Hikoki Kizuka
c) Daisuke Nakata
4. Kim Bum nehraje v doramě?
a) Boys Before Flowers
b) Dream
c) Full House
5. Kolik pokračování má Gokusen?
a) 2
b) 3
c) Žádné
6. Kdo je frontmen kapely Kat-tun?
a) Jin Akanishi
b) Kamenashi Kazuya
c) Tatsuya Ueda
7. Jak se jinak jmenuje Princess Hours?
a) Goong
b) Goog
c) Dream
8. Lee Hong Kiho první dorama byla?
a) You are beautiful
c) Goong
9. Rain hraje v doramě?
a) Sang-doo Let's Go to School
b) I Give My First Love to You
c) Ninja Assassin
10. Co znamená jméno skupiny NEWS?
a) Nort, East West, Sount
b) Zkratka jejich jmen
c) Jsou mladí
11. Jak se navazovaly na sebe kategorie dam v MCHNS?
a) Ombra, Lucia, Sole, Luna
b) Luna, Ombra, Sole, Lucia
c) Ombra, Luna, Sole, Lucia
12. Proč se říká Yamashitovi Tomohisovi YamaPi?
a) Zkratka jeho jména
b) Má rád růžovou
c) Hrál v doramě Pink
13. V kterém filmu nehrál Kame?
a) Yuuki
b) 1 Pound no Fukuin
c) Gokusen:Movie
14. Jak se nejmenuje song z One Litre of Tears?
a) Konayuki
b) Yuuki
c) 3/9
15. Kolik různých verzí Hana Yori Dango je natočených?
a) 4
b) 11
c) 2
16. Co je yakuza?
a) Japonská tajná služby
b) Japonská mafie
c) Japonská tajná organizace
17. Jak se nejmenuje A Love to Kill?
a) Knock Out by Love
b) Love is Killer
c) Love of Death
18. Jak se nejmenovalo turné FT Island?
a) Rock Prince
b) Primadonna
c) Men's Stories
19. Co učí Yankumi?
a) Matematiku
b) Japonštinu
c) Angličtinu
20. Jak se nejmenuje písnička z Bandage?
a) Yuuki, Bandage
b) Kodou, Olympos
c) Hitashi no sensou, Asterisk
21. Jak se jmenuje česky Koizora?
a) Koizora
b) Láska nebeská
c) Láska v nebi
22. Kolik aktivních členů má skupina SuJu?
a) 10
b) 20
c) 15
23. V jaké skupině je Onew?
a) Super Junior
b) Fahrenheit
c) SHINee
24. V YNSH padají často 2 slova?
a) Baka, matte
b) Buta, arigato
c) Mabušíí, busunako
25. Setkal se někdy YamaPi, Kame a Erika Toda?
a) Ano
b) Ne
c) Nevím
26. Jak se jmenují populární styly v Japonsku a Korei?
a) Jpop,Kpop
b) Japop, korpop
c) Pop, rock
27. Haru:
a) Unfotbettable Day in Korea
b) For you
c) With me
28. Co je kimchi?
a) rýže se zeleninou
b) rýže s rybou
c) polévka
29. Skupinu Shuji to Akira tvoří:
a) Jin, Jun
b) Kame, Jin
c) Kame, Yamapi
30. Co je Matsuri?
a) Ninja factor
b) Muzikál svalů
c) Soutěž
31. Skupinu BIG tvoří:
a) Kame, Ikuto
b) Ikuto, YamaPi
c) YamaPi, Jin



Test 2- odpovědi

14. května 2011 v 21:19 | smaczinka |  -Testy- dorama, kpop, jpop atd.-
Z kterého roku je dorama?
MY BOSS, MY HERO- 2006
BUZZER BEAT-2009
GOKUSEN-2002, 2005, 2008
HARU-2010
1 POUND GOSPEL-2008
HANA KIMI-J-2007
HANA KIMI-T-2007
LONG LOVE LETTER- 2002
Kolik má dílů?
METEOR GARDEN-19……………………….. BOYS BEFORE FLOWERS-25…………………………
SECRET GARDEN-11………………………………. HANA YORI DANGO-9…………………………………..
HANA YORI DANGO 2-11………………………………METEOR RAIN-4……………………………………………..
Co má společného?
Makoto-1 Pound Gospel-Tada, Kimi wo Aishiteru- Meisa Kuroki
Atashinchi no Danshi-1 Pounds Gospel-Yoshinori Okada
Buzzer Beat-Bandage-Natsuki-Nobuaki Kaneko
Co je to?
Japonská dorama. Která má netypický děj. Hlavní roli hraje herec z Hana Yori Dango 2. Příběh je o zastrašování a hledání pravdy- Majo Saiban
Přelož:
Koi- láska……………………………………………………….Baka- blbec, idiot………………………………………………….
Busunako- ošklivka………………………………………….. Buta- prase…………………………………………………………
Genki- radost, energie………………………………………. Usu!- super................................................................................
Ai- láska………………………………………………..………Oka-san- matka………………………………………
Yakata- rozumím………………………………………………Omiai- setkání před svatbou…………………………………………
Goukon- rande naslepo…………….....……………………Yuuki- odvaha……………………………………………
Juui- doktor……………………………………………………Majo- čarodějnice……………………………………………….
Yamato Nadeshiko- dokonalá dívka…………..………….Oppa- kluk ve věku staršího bratra……………………………………..
Katte- vyhraj…………………………………………………..Matte- počkej…………………………………………………..
Doplň:
Boys Before/Over Flowers
Liar Game
Tatta Hitotsu no♥
200 Pounds no Beauty
Kurosagi
Boku wa Imouto niwoSuru
Yamato Nadeshiko Shichi Henge
Marry me, Marry!
Absolute Boyfriend
Honey and Clover
Before You Become a Memory
Devil Beside You
Friolous Wife
Co znamenají zkratky skupin?
KAT-TUN- Kazuya, Akanishi, Taguchi, Tanaka, Ueda, Nakamaru
NEWS- Nort, East, West, Sount
SuJu- Super Junior
FT ISLAND- Five Treasure Island
SHE- Selina, Hebe, Ella
AKB48- team A,K. B, 48 členů
Týmy v AKB48 a jejich vedoucí- A- Minami Takahashi
B- Sayaka Akimoto
K- Yuki Kashiwagi
Jaké jsou národnosti a k jaké skupině patří? (J- japonsko, K- korea, T- taiwan)
Rino Sashihara- J, AKB48
Yamato Ganeko- J, Orange Range
Yoshihiko Inohara- J, V6
Keisuke Maeda- J, Remioromen
Lee Hyuk-jae - K, Super Junior
Heo Young Saeng - K, SS501

Test 2

14. května 2011 v 20:59 | smaczinka |  -Testy- dorama, kpop, jpop atd.-
Z kterého roku je dorama?
MY BOSS, MY HERO……………………………………………
BUZZER BEAT……………………………………………………..
GOKUSEN……………………………………..
HARU…………………………………………
1 POUND GOSPEL………………………………………………….
HANA KIMI-J………………………………………………………….
HANA KIMI-T…………………………………………………………
LONG LOVE LETTER……………………………………………
Kolik má dílů?
METEOR GARDEN………………………….. BOYS BEFORE FLOWERS…………………………
SECRET GARDEN………………………………. HANA YORI DANGO…………………………………..
HANA YORI DANGO 2………………………………METEOR RAIN……………………………………………..
Co má společného?
Makoto-1 Pound Gospel-Tada, Kimi wo Aishiteru………………………………………………….
Atashinchi no Danshi-1 Pounds Gospel………………………………………………………..
Buzzer Beat-Bandage-Natsuki…………………………………………………………………
Co je to?
Japonská dorama. Která má netypický děj. Hlavní roli hraje herec z Hana Yori Dango 2. Příběh je o zastrašování a hledání pravdy…………………………………..
Přelož:
Koi…………………………………………………………………..Baka…………………………………………………………….
Busunako……………………………………………………….. Buta………………………………………………………………
Genki……………………………………………………………. Usu!...................................................................................
Ai……………………………………………………………………Oka-san…………………………………………………………
Yakata……………………………………………………………Omiai……………………………………………………………
Goukon……………………………………………………………Yuuki………………………………………………………………
Juui………………………………………………………………Majo……………………………………………………………….
Yamato Nadeshiko……………………………………………….Oppa………………………………………………………………..
Katte…………………………………………………………………..Matte………………………………………………………………..
Doplň:
Boys…………………………………….Flowers
Liar……………………………
Tatta…………………………………………no♥
…………………….Pounds no Beauty
Kurosa…i
Boku……..Imouto………….♥………….Suru
Yamato……………………………..Shichi……………………………
Marry me,……………!
Absolute………………………………….
……………………..and Clover
Before……………Become a …………………
……………………Beside You
Friolous………………………..
Co znamenají zkratky skupin?
KAT-TUN……………………………………………………………………………………………………………..
NEWS……………………………………………………………………………………………………………………
SuJu………………………………………………………………………………………………………………..
FT ISLAND………………………………………………………………………………………………………………..
SHE………………………………………………………………………………………………………………………….
AKB48…………………………………………………………………………………………………………………………..
Týmy v AKB48 a jejich vedoucí?........................................................................................................
……………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………….
Jaké jsou národnosti a k jaké skupině patří?
Rino Sashihara…………………………………………………………
Yamato Ganeko………………………………………………..
Yoshihiko Inohara………………………………………………..
Keisuke Maeda……………………………………………..............
Shindong……………………………………………………………..
Lee Hyuk-jae…………………………………………………
Heo Young Saeng…………………………………………………………

Tv Radio

14. května 2011 v 20:10 | smaczinka, monik |  -Překlady songů F.T.Island do češtiny-
LATINKA:
I wanted to meet on top of the hill
so what do you say?
I'm taking it back I've skied on the track
not losing a moment anyway

I feel like a bird my view of the world right under my wings
I'm one of a kind not easy to find so take it or leave it

I wanna be there and do it again
ooh (Do it all again)
I wanna be there now and forever

TV Radio lets take a station in control
Come to my show this is my life of rock n' roll
Stay tuned sold out I'll make it to the hall of fame
Jealous no doubt cuz here I come I'm back again

Been fighting for years, Seen so many tears its never too late
The vision is mine I'm making it shine
It's always the struggles to keep you straight

I feel so alone, You come to the phone
I'm ready your through
I know what it takes, I've done some mistakes
that I can't undo

I wanna be there and do it again
ooh(Do it all again)
I wanna be there now and forever

TV Radio lets take a station in control
Come to my show this is my life of rock n' roll
Stay tuned sold out I'll make it to the hall of fame
Jealous no doubt cuz here I come I'm back again

As long as we try we're winning, It's a start of a new beginning
The meaning of what we're singing is the sound of our life

TV Radio lets take a station in control
Come to my show this is my life of rock n' roll
Stay tuned sold out I'll make it to the hall of fame
Jealous no doubt cuz here I come I'm back again
Here I come I'm back again

TV Radio lets take a station in control
Come to my show this is my life of rock n' roll
Stay tuned sold out I'll make it to the hall of fame
Jealous no doubt cuz here I come I'm back
Come I'm back, Come I'm back again
ČESKY:
Chtěl bych se setkat na vrcholu hory ,
tak co říkáš ?
Beru to zpátky,neztratil jsem ani chvíli
přesto,že jsem lyžoval na dráze.
Cítím se jako pták ,když se dívám na svět svým pohledem
přímo pod křídly .
Jsem jediný svého druhu,který není snadný najít,
tak ber nebo nech být.
Chci být tam a udělat to znova
oh.....( dělat to všechno znova )
Chci tam být těď a navždy
Tv radio nechá stanici pod kontrolou
Příjdi na mou show, to je můj život rock n´roll
Je vyprodáno,tak zůstaňte , dostanu se do síně slávy
Žárlivý a bezpochyby už tady jsem ,znovu jsem zpět
Už léta bojuju se slzami
a nikdy není pozdě
Má vize je rozzářená,
je to boj o udržení rovnosti.
Cítím se tak sám , přišla jsi k telefonu
a jsem připravenej na tvou pomoc.
Vím co to znamená, udělal jsem nějakou chybu,
kterou nemůžu napravit.
Chci být tam a udělat to znova
oh.....( dělat to všechno znova )
Chci tam být těď a navždy
Tv radio nechá stanici pod kontrolou
Příjdi na mou show, to je můj život rock n´roll
Je vyprodáno,tak zůstaňte , dostanu se do síně slávy
Žárlivý a bezpochyby už tady jsem ,znovu jsem zpět
Je to start nového začátku,
tak dlouho ,jak se budeme snažit vyhrávat.
Myslím, že co zpíváme je píseň
našeho života
Tv radio nechá stanici pod kontrolou
Příjdi na mou show, to je můj život rock n´roll
Je vyprodáno,tak zůstaňte , dostanu se do síně slávy
Žárlivý a bezpochyby už tady jsem ,znovu jsem zpět
Tady jsem přišel,znova jsem zpět
Tv radio nechá stanici pod kontrolou
Příjdi na mou show, to je můj život rock n´roll
Je vyprodáno,tak zůstaňte , dostanu se do síně slávy
Žárlivý a bezpochyby už tady jsem ,znovu jsem zpět
Přišel jsem zpět,znovu jsem přišel zpět.