PŘEKLAD: It Started with a Kiss 2, Absolute Darling ... :

Červen 2011

Miura Haruma

30. června 2011 v 17:42 | smaczinka |  -Japan herci-
NAROZEN: 5.4.1990
MÍSTO: Ibaraki, Japonsko
DORAMA
Bloody Monday 2 -2010
Samurai Seventeen- 2009
Gokusen 3- 2008
14 Sai no Haha- 2006
Be with you- 2005
Agri- 1997
MOVIE
Galileo- Epizode zero- 2008
Sleep in the Rain- 2000

Jang Geun Suk

29. června 2011 v 17:35 | smaczinka |  -Korea herci-
NAROZEN: 4.8.1987
MÍSTO NAROZENÍ: Korea
DORAMA
Beethowen Virus- 2008
Alian Sam- 2006
Lovers in Prague- 2005
Four Sisters- 2001
MOVIE
You're My Pet- 2011

Lee Hong Ki

28. června 2011 v 17:26 | smaczinka |  -Korea herci-
NAROZEN: 2.3.1990
SKUPINA: FT Island
DORAMA
Muscle Girl!- 2011

Detroit Metal City

28. června 2011 v 13:37 | smaczinka |  J Movies
-ŽÁDNÁ HUDBA- ŽÁDNÝ SEN-
Japonský film z roku 2008. Je to hudební komedie.
STRUČNÁ STORY
Soichiro(Kenichi Matsuyama) je mladý kluk, který sní o tom, že bude hrát popovou hudbu. Vydá se do Tokia. Osud ho nakonec dovede do death metalové kapely DMC(Detroit Metal City), ve které je z plachého Soichiho démon Krauser. Soichiro tuto hudbu hrát nechce, ale jeho šéfka ho nutí.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Díky dávné lásce, kterou znovu potkat se rozhodne odjet zpátky domů na venkov. Tak mu dojde, že jeho fanoušci ho potřebují a vrátí se zpátky do Tokia na rozhodující koncert proti Jackovi.
HERCI
· Kenichi Matsuyama as Soichiro Negishi/ Johannes Krauser II
· Rosa Kato as Yuri Aikawa
· Ryuji Akiyama as Terumichi Nishida/Camus
· Yasuko Matsuyuki as šéf

- od tohle filmu jsem čekala něco úplně jiného, ale nakonec se z toho vyklubala super komedie- doporučuji-


Nineteen

27. června 2011 v 20:21 | smaczinka |  K Movies
Korejský film z roku 2009. Je to krimi drama.
STRUČNÁ STORY
Jeong Hun(TOP) je kluk, který neví, co chce a pracuje v internetové kavárně. Min Seo( Seung Ri) je kluk, který má bohaté rodiče, kteří chtějí, aby šel na vysokou, ale on propadá a nakonec Eun Yeong( Huh E Jae) dívka, která odešla ze školy, aby mohla pracovat a vydělat peníze na léky pro svou těžce nemocnou matku. Osud tyto 3 devatenáctileté lidi spojí dohromady, když se začne vyšetřovat policie z vraždy dívky, kterou všichni 3 znali. Utečou s policejní stanice, spojí se a vydají se na útěk.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nakonec oni sami vypátrají vraha mladé dívky.
HERCI
· T.O.P - Jeong-Hun
· Seung-Ri - Min-Seo
· Huh E Jae - Eun-Yeong
· Maeng Bong-Hal - Seo Chang-Man

- tahle moje fráze je už okoukaná ,ale napíšu ji- pěkný film-

Test 5- odpovědi

27. června 2011 v 17:08 | smaczinka |  -Testy- dorama, kpop, jpop atd.-
1.B
2.C
3.C
4.B
5.C
6.B
7.B
8.B
9.A
10.A
11.B
12.B
13.A
14.C
15.B
16.A
17.B
18.C
19.A
20.C
21.B
22.B
23.A
24.A
25.C
26.A
27.B
28.C
29.A
30.A
31.A

Taiwan

26. června 2011 v 18:01 | smaczinka |  -Taiwan-
  • Je to součást Čínské republiky, kterou většina států neuznává.
  • Ostrov Taiwan objevili portugalci.
  • Nejvyšší vrchol je Juu-šan (3 952m.n.m.)
  • Samotný ostrov je dlouhý 394km a široký 144km.
  • Rozloha ostrova je 32 260 km2.
  • První důkazy i osídlení Taiwanu jsou cca před 40 000 lety.
  • Západní část je hustě osídlená.
  • Využívají shinkanzen dodaný z Japonska.
  • Ostrovní stát.
  • Počet obyvatel je 22 894 384.
  • Hustota osídlení ostrova je 636 ob/km2.
  • Mezi náboženství zde patří taoismus a buddhismus.

B2ST

25. června 2011 v 23:08 | smaczinka |  !Band
-Boys of East Standing Tall-
PŮSOBNOST:V 2009
JMÉNO: BEAST
ČLENOVÉ:
  • Yoon Doo Joon
  • Jang Hyun Seung
  • Yong Jun Hyung
  • Yang Yo Seob
  • Lee Gi Kwang
  • Son Dong Woon
ALBA:
  • Fiction and Fact- 2011
  • Beast Is the B2ST- 2009
  • Shock of the New Era- 2010
  • Mastermind- 2010
  • Lights Go On Again- 2010
  • My Story- 2010

U-KISS

25. června 2011 v 22:10 | smaczinka, monik |  !Band
ČLENOVÉ:
  • Soohyun
  • KIseop
  • Eli
  • AJ
  • Hoon
  • Kevin Woo
  • Dongho
ALBA:
  • Only One- 2010
MINIALBA:
  • New Generation- 2008
  • Bring It Back 2 Old School- 2009
  • ConciUKiss- 2009
  • Break Time- 2010
  • Bran New Kiss- 2011

2AM

25. června 2011 v 22:01 | smaczinka |  !Band
PŮSOBNOST: 2008
ČLENOVÉ:
  • Jinwoon
  • Ji Kwon
  • Seulong
  • Changmin
ALBA:
  • Saint o'Clock- 2010
  • Can't Let You Go Even If I Die- 2010
  • I Was Wrong- 2010
  • This Song- 2008
  • Time For Confession- 2009

Chu Shen Ru Hua

25. června 2011 v 21:47 | smaczinka, monik |  -Překlady songů Fahrenheit do češtiny-
LATINKA:
zhe shi wo de shi dai you wo gei ni wei lai
ru guo xiang huo xia lai jiu an jing ting wo zhu zai
yin bao zheng ge shi dai shei ye bu neng tao kai
kan wo chu shen ru hua yin he xi bei wo huo mai

du guo le na me duo ren nai hun shen dou bu zi zai
zheng yi zai wo xie yi peng bai ao cheng huo hai

mei yi gen shen jing shi huo chai ling hun kuai yao bao kai
hei an zhong ni bing xi deng dai wo xing guo lai

re xie cong bu hui gan dao pi juan
jiu suan yu xia zai yan qian lin bu xi xin zhong xiong xiong huo yan

ye hai zhi cha yi chang lei dian
hai zhi cha yi ge shun jian man qiang de zheng qi yi zai mao yan
wo zhun bei hao yao shi jie han yan

zhe shi wo de shi dai you wo gei ni wei lai
ru guo xiang huo xia lai jiu an jing ting wo zhu zai
yin bao zheng ge shi dai shei ye bu neng tao kai
kan wo chu shen ru hua yin he xi bei wo huo mai

ni shuo wei shen me ai shi hen de fan mian
ni shuo wei shen me zhen li yue lai yue yuan
ni shuo wei shen me yao wo zheng jiu shi jie
wo shuo wo yi jing bu neng ting xie
ni shuo wei shen me yao wo bei fu zhe xie
ni shuo wei shen me zheng bu neng sheng xie
ni shuo wei shen me bu fang xia yi qie
wo shuo wo yi jing bu neng ting xie

gu shi zai zhao ze zhong zhan kai wo cong hun dun xing lai
ding shi zha dan yi an pei zai wo nao hai

qian fu zai xin zang de huo shan yi dan kuai yao bao ka
zhe yi shen wo han wei suo ai ting bu xia lai

ming tian wo bu pa shen me wei xian
jiu suan ai bei xue dong jie wo de xin yong you man chang xia tian

W: Kuai qing shi tang wo de ji xian
qing fang si gai wo shi lian shen hai you shen me zhong ji kao yan
wo zhun bei hao yao shi jie han yan

zhe shi wo de shi dai you wo gei ni wei lai
ru guo xiang huo xia lai jiu an jing ting wo zhu zai
yin bao zheng ge shi dai shei ye bu neng tao kai
kan wo chu shen ru hua yin he xi bei wo huo mai
ČESKY:
Nádherný
Tohle je má doba ,tak ti dám svou budoucnost
Jestli chceš žít, tak se tiše řiď mými pravidly.
Odpálím celou éru a nikdo nemůže uniknout.
Podívej se na mě ze superbu,
galaxie ve ,které jsem , je pohřbena
Je to nepříjemné ,
být pacientem tak dlouho
Spravedlnost vře v mé krvi,
která je tvořena mořem ohně
Každý nerv je zápas duše ,
která vybuchla
Vzbudil jsem se a ty čekáš ve tmě.
Horká krev se nikdy necítí unavena
Dokonce ikdyž prší ,
to nemůže uhasit plamen v mém srdci
Noc na chvíli postradá pouze,pouze postrádá hrom.
Jen na moment pára na hrudi je kouření .
Jsem připraven vytvořit svět stydlivý.
Tohle je má doba ,tak ti dám svou budoucnost
Jestli chceš žít, tak se tiše řiď mými pravidly.
Odpálím celou éru a nikdo nemůže uniknout.
Podívej se na mě ze superbu,
galaxie ve ,které jsem , je pohřbena
Zeptala ses, proč je na druhé straně nenávist lásky?
Zeptala ses ,proč se pravda
pohybuje dál a dál?
Zeptala ses ,proč bych měl zachranit svět?
Řekl jsem ,že to nemůžu zastavit.
Zeptala ses, proč bych měl tuto zátěš nést?
Zeptala ses, proč nemůžeš porazit tohle zlo?
Zeptala ses ,proč nedat všechno stranou ?
Řekl jsem, že to nemůžu zastavit.
Probudil jsem se v chaosu
a příběh začal v bažině
Časovaná bomba byla umístěna v mé mysli.
Sopky ,které jsou skryté v srdci se
chystají vybuchnout .
Tenhle život jsem bránil svou lásku,kterou nemůžu zastavit
Zítra se nebudu bát žádného nebezpečí
Ikdyž je láska zmražena sněhem,
mé srdce má dlouhé léto
Honem prosím otestuj můj limit
Prosím jdi do toho a dej mi tréning ,
jaké poslední studium Bůh má ?
Jsem připraven učinit svět stydlivý.


Cool guy X pretty girl

25. června 2011 v 21:37 | smaczinka, monik |  -Překlady songů F.T.Island do češtiny-
ČESKY:
Skvělý kluk vs. pěkná holka
Ty a já
Jsem tak skvělý, skvělý,skvělý ,je to něco, co slyším každý den
Jsem tak skvělý,skvěý,skvělý , to je co mi říkají ,když mě vidí
Jsou tak dojaté ,dojaté, dojaté, srdce dívek, které mě viděly
Jsou tak dojaté, dojaté,dojaté , srdce dívek ,které se do mě zamilovaly
Radši jsem naparádil své srdce a svůj zářící odraz
Plný života chodím do ulic
Všechny oči předstírají,že jsou upírány na mě
Předstírám , že jsem si jich všiml,ikdyž půjdu velkolepě.
Ikdyž to vypadá ,že to všichni viděli ,zdá se, že mě mají rádi.
Podívej, ani nemůžou přiznat, že jsou do mě zamilované.
Jsem tak skvělý, skvělý,skvělý ,je to něco, co slyším každý den
Jsem tak skvělý,skvěý,skvělý , to je co mi říkají ,když mě vidí
Jsou tak dojaté ,dojaté, dojaté, srdce dívek, které mě viděly
Jsou tak dojaté, dojaté,dojaté , srdce dívek ,které se do mě zamilovaly
Stváři na tělě musíš všechno
Vidět všechny , jak ztratili hlavu
Ikdyž někdo něco řekne , tak to není odpověď
Nos objevil , jak jdeš s hlavou zakloněnou
Ty jsi tak pěkná ,pěkná,pěkná, to je, co slyším každý den
Ty jsi tak pěkná ,pěkná, pěkná to je, co říkají ,když tě vidí
Jsou tak dojaté, dojaté ,dojaté, srdce chlapů ,kteří tě viděli
Jsou tak dojaté ,dojaté , dojaté ,srdce chlapů,kteří se do tebe zamilovali
A potom jsme se ty a já náhodou potkali
Neřekli jsme ani slovo, ale všechno pověděli naše oči
Jsem tak skvělý, skvělý,skvělý ,je to něco, co slyším každý den
Jsem tak skvělý,skvěý,skvělý , to je co mi říkají ,když mě vidí
Ty jsi tak pěkná ,pěkná,pěkná, to je, co slyším každý den
Ty jsi tak pěkná ,pěkná, pěkná to je, co říkají ,když tě vidí
Ty a já

Lands

24. června 2011 v 17:08 | smaczinka |  !Band
Skupina z filmu Bandage.
ČLENOVÉ:
  • Natsu (Jin Akanishi)
  • Yukiya (Kengo Kora)
  • Arumi (Yuki Shibamoto)
  • Kenji (Hideyuki Kasahara)
  • Ryuji (Nobuaki Kaneko)
SONGY:
  • Bandage
  • Koudou
  • Yuuki
  • Genki
  • Hitachi no Sensou

Test 5

24. června 2011 v 16:51 | smaczinka |  -Testy- dorama, kpop, jpop atd.-
1. Jak se jmenuje ve skutečném životě Horikita Maki?
a) Horikita Maki
b) Marina Hara
c) Haruka Asao
2. Kdo nehrál ani v jedné sérii Gokusen?
a) Miura Haruma, Teppei Koike, Kamenashi Kazuya
b) Akanishi Jin, Oguri Shun, Matsumoto Jun
c) Ninomiya Hiroki, Nayami Mokomichi, Mukai Osamu
3. Jak se nejmenuje manga?
a) Bleach
b) Playful Kiss
c) You're Beautiful
4. Jak se jmenuje aktuálně vysílané Naruto?
a) Naruto
b) Naruto Shippuden
c) Naruto Ninja
5. Kde si nezahrál Jang Geun Suk?
a) Beethowen Virus
b) You're Beautiful
c) Boys Before Flowers
6. Kde nevystupuje devítiocasá liška?
a) My Girlfriend is Gumiho
b) Home Sweet Home
c) Naruto
7. Kolik dílů má Coffee Prince?
a) 16
b) 17
c) 10
8. Jak se nazývá gejša začátečnice?
a) Mako
b) Maiko
c) Majo
9. Jaká dorama neexistuje?
a) Lovers in Edinburg
b) Lovers in Prague
c) Lovers in Paris
10. Jaké číslo je v Japonsku neoblíbené, protože zní stejně jako smrt?
a) 4
b) 66
c) 0
11. Do které skupiny patří Kim Tae Won?
a) CN Blue
b) Buhwal
c) SuJu
12. Jak se neříká Fahrenheit?
a) FRH
b) FNH
c) FLH
13. Kdo je členem U-KISS?
a) Kevin Woo
b) Calvin Chen
c) Aaron Yan
14. Co je to minhwa?
a) Japonská manga
b) Americká manga
c) Korejská manga
15. Kde hrál Kim Jae Won?
a) A Millionaire's First Love
b) 100 Days with Mr. Arrogant
c) 200 Pound Gospel
16. Jak se jinak jmenuje ToGetHer?
a) Superstar express
b) Xi Lui Xan
c) Momo Love
17. Kdy se narodil Hong Ki?
a) 1989
b) 1990
c) 1991
18. Které 2 reálné skupiny tančily flash mop v Dream High?
a) 2AM, MISS A
b) 2PM, GIRL'S GENERATION
c) 2PM, MISS A
19. Jak se nejmenuje song k Muscle Girl! od FT Island?
a) Nobuta
b) Haruka
c) Itsuka
20. Co je to Pusan?
a) Korejský venkov
b) Korejská provincie
c) 2. největší město v Korei
21. Jak se nejmenuje čtvrť gejš?
a) Gion
b) Okija
c) Pontocho
22. Jak se jmenuje letiště v Tokiu?
a) Nakama
b) Narita
c) Naruta
23. Na kolik tongů se dělí 522 soulských dongů?
a) 13 787
b) 1 044
c) 15
24. Jak se řekne slušně harakiri?
a) Seppuku
b) Ikebana
c) Kadži
25. Japonská verze lišky Gumiho je?
a) Sasuke
b) Kunoichi
c) Kicune
26. Mary Stayed Out All Night je adaptace na doramu?
a) Full House
b) Hana Yori Dango
c) Frivilous Wife
27. Jak se jmenuje Mike He v reálném životě?
a) Mike He
b) He Jun Xiang
c) He Dong Cheng
28. Jak se jmenuje pokračování Meteor Garden?
a) Meteor Garden 2
b) Boys Over Flowers
c) Meteor Rain
29. Wooyoung a Taecyeon jsou ze skupiny?
a) 2PM
b) 2AM
c) 2BM
30. Jaká dorama neexistuje?
a) Lovers in Soul
b) Lovers in Prague
c) Lovers in Paris
31. V reálném životě je to Omote Mokomichi, jak se jmenuje v profesionálním?
a) Hayami Mokomichi
b) Sato Takeru
c) Mukai Osamu

Test 4- odpovědi

24. června 2011 v 16:46 | smaczinka |  -Testy- dorama, kpop, jpop atd.-
Odkud tyto skupiny jsou a od jakého roku hrají?
2PM- k, 2008..........................................C.N. BLUE- k, 2009......................................................
2AM- k, 2008………………………………………………… MISS A- k, 2010…………………………………………………..
Buhwal-k, 1986……………………………………….……. Girl's Generation- k, 2007………………………………………..
A.n.jell- k, 2009, fikce……………………………….…….. AAA- j, 2005………………………………
BECK- j, 2010, fikce………………………………………. U-KISS- k, 2008…………………………………………………..
MBLAQ- k, 2009……………………….………………...… Kara- k, 2007…………………………………………………………….
Přelož:
Japonsky
Kareshi- přítel………………………………………........... Baka Gamiru- vidím idiota……………………………………….
Haru- jaro……………………….…………………………. Sayonara- sbohem…………………………………………..
Hona sayonara- naschledanou………………………… Ksa- do pr****…………………………………………………..
Yuuki- odvaha……………………………………………… Rinne- déšť…………………………………………………………
Buta- prase………………………………………………....Kizuna- pouto………………………………………………………..
Ohajo- dobré ráno………………………………….....….. Kombawa- dobrý večer…………………………………………….
Konichiwa- dobrý den…….…………………………...…. Saiban- soud……………………………………………
Korejsky
Haru- dnes…………………………………………………. Ha Ni- radost…………………………………………….
Sarang- láska……….……………………………………... Saranghe- miluju tě…………………………………………..
Sunbae- starší……………………………………....…..… Hoonbae- mladší…………………………………………
Noreun- píseň……………………………………………... Gumi- sen……………………………………………….
Čínsky
Chou nan ren- blbec………………………………………… shishin- děkuji…………………………………………….
Přiřaď zemi, kde byla dorama natočená( j- červená, k- modrá, t- žlutá):
HANA YORI DANGO
Hana Yori Dango Meteor Garden Hana Yori Dango 2 Boys Before Flowers
Meteor Rain Hana Yori Dango- final Meteor Garden 2
ITAZURU NO KISS
Itazuru no Kiss It Started With a Kiss 2 Playful Kiss It Started With Kiss
HANAZAKARI NO KIMITACHI E
Hana Kimi Hanazakari no Kimitachi e
FULL HOUSE
Full House Marry Me, Mary! Full House
Co je to?
Maiko- gejša učednice
Okija- dům gejš
Čtvrť květů a jív- hanamachi- čtvrť gejš
Gejša- umělkyně, profesionální společnice
Obi- pás, kterým se připevňuje kimono
Kimono- oděv
Danna- patron gejši (sponzor)
Poznáš doramu?
I'm Sorry, I Love You
Full House
A Love to Kill
Bloody Monday

Gira Gira

Zeni Geba

Test 4

24. června 2011 v 15:01 | smaczinka |  -Testy- dorama, kpop, jpop atd.-
Odkud tyto skupiny jsou a od jakého roku hrají?
2PM……………………………………………………………. C.N. BLUE……………………………………………………………
2AM…………………………………………………………… MISS A………………………………………………………………..
Buhwal………………………………………………….……. Girl's Generation…………………………………………………..
A.n.jell………………………………………….…………….. AAA……………………………………………………………………….
BECK…………………………………………………………. U-KISS………………………………………………………………..
MBLAQ…………………………………….………………… Kara……………………………………………………………………….
Přelož:
Japonsky
Kareshi…………………………………………………………. Baka Gamiru…………………………………………………….
Haru………………………………….…………………………. Sayonara…………………………………………………………..
Hona sayonara………………………………………………… Ksa…………………………………………………………………..
Yuuki…………………………………………………………… Rinne………………………………………………………………………
Buta……………………………………………………………..Kizuna………………………………………………………………..
Ohajo………………………………………………………….. Kombawa………………………………………………………….
Konichiwa………………….…………………………………. Saiban…………………………………………………………………
Korejsky
Haru………………………………………………………………. Ha Ni………………………………………………………….
Sarang………………….………………………………………… Saranghe…………………………………………………..
Sunbae…………………………………………………………… Hoonbae………………………………………………………
Noreun……………………………………………………………. Gumi…………………………………………………………….
Čínsky
Chou nan ren…………………………………………………… shishin………………………………………………………….
Přiřaď zemi, kde byla dorama natočená( j- červená, k- modrá, t- žlutá):
HANA YORI DANGO
Hana Yori Dango Meteor Garden Hana Yori Dango 2 Boys Before Flowers
Meteor Rain Hana Yori Dango- final Meteor Garden 2
ITAZURU NO KISS
Itazuru no Kiss It Started With a Kiss 2 Playful Kiss It Started With Kiss
HANAZAKARI NO KIMITACHI E
Hana Kimi Hanazakari no Kimitachi e
FULL HOUSE
Full House Marry Me, Mary! Full House
Co je to?
Maiko………………………………………………………………………………………………………………………………
Okija………………………………………………………………………………………………………………………………
Čtvrť květů a jív- hanamachi……………………………………………………………………………………………….
Gejša…………………………………………………………………………………………………………………………...
Obi………………………………………………………………………………………………………………………………
Kimono…………………………………………………………………………………………………………………………
Danna………………………………………………………………………………………………………………………………
Poznáš doramu?
………………………………………… ………………………………

………………………………….. ……………………………………

…………………………. ..........................................................
.......................................................................................................
....................................................................................................................
.........................................................................................................................


Sonyeo X Sonyeo

24. června 2011 v 14:46 | smaczinka |  K Movies
Korejský film z roku 2007. Je to o přátelství.
STRUČNÁ STORY
Potížistka Se Ri(Kwak Ji Min) a příkladná studentka Yu Mi( Lim Seong Eon) se zamulijí obě do stejného kluka. Se Ri Yu Mi namluví, že má rád drsné holky, a tak se Yu Mi snaží být drsná a Se Ri naopak ví, že "pan vyvolený" má rád chytré dívky. Přemluví Yu Mi, aby ji učila.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z těchto dvou dívek se stanou kamarádky, ale musí překonat velký problém s nepřátelským gangem Černých růží.
HERCI
- film, který mně nedostal do kolen, ale ani se mi nějak ošklivil, prostě průměr-

I hope

18. června 2011 v 19:59 | smaczinka, monik |  -Překlady songů F.T.Island do češtiny-
LATINKA:
I hope
Haruga jinago, handari jinado
Neo-ege yeonragi, ojireul anhasseo
Nunmuli heulleo, gaseumi apa
Aniya jamsippunya
Anilgeoya, anilgeoya
Anilgeoya, nareul deollaejima
Niga tteonan bin jarriman keojyeoga

Neoreul dasi bwado neon, neon nae sarang
Subaekbeon bwado nan, nan ne sarang
Haneuri maejeojun neon nae sarang
Niga jamsi gireul irheun geot bbuniya
Dasi tae-eonado neoman barae
Dasi saranghaedo neoman barae
Dolaolgeoya, dolaolgeoya
Niga eomneun naneun eobseunikka

Nal saranghanda haenogo dodaeche eodiro
Ddeonangeoya nareul beorigo
Jabeun nae du sonkkajido
Ori yakkseoggajido
Na beorigo ggaebeorigo eoddeoke ddeona

Ggumilgeoya, ggumilgeoya,
Ggumilgeoya, nareul sokiji ma
Naman honja namgyeojinge seoreowo

Neoreul dasi bwado neon, neon nae sarang
Subaekbeon bwado nan, nan ne sarang
Haneuri maejeojun neon nae sarang
Niga jamsi gireul irheun geot bbuniya
Dasi taeeonado neoman barae
Dasi saranghaedo neoman barae
Dolaolgeoya, dolaolgeoya
Niga eomneun naneun eobseunikka

I modeunge agmongilgeora nan saenggakhaesseo
A-jebal I ggumeseo ggaegiman barae

Oneuli jinago maeil ddo nun tteumyeon
I modeunge hyeonsiri anin ggumigil barae
Modeunge hyeosilboda deo miwohaetdeon ggumiyeotgil
Naneun barae, neon barae ajikdo neoreul weonhae

Dasi dolabwado neon, neon nae sarang
Sucheonbeon bwado nan, nan ne sarang
Haneuli heorakhan neon nae sarang
Urin jamsi meoreojyeottdeon geot bbuniya

Dareul yeojal bwado neoman barae
Dareul saranghaedo neoman barae
Dolaolgeoya, dolaolgeoya
Naega eomneun neoneun eobseunikka

Nan maeil bam gidohae nae haengbok anin bulhaengeul wihae
Neon naega anin dareun sarang mothage
Nan neo animyeon andwae nae simjangi neol malhae
Naneun byeonham eobseo dasi tae-eonado neoman barae

Dasi tae-eonado neoman barae
Dasi saranghaedo neoman barae
Dolaolgeoya, dolaolgeoya
Niga eomneun naneun eobseunikka
ČESKY:
Doufám
Jak plynou dny a měsíce,kdy mi nevoláš
pláču a mé srdce bolí
Ne, to je jen dočasné
Asi to není , asi to není
Asi to není možné mě utěšit,ale
prázdný prostor,který jsi opustila ,roste
Až tě zase uvidím , jsi mou láskou
I kdybych tě viděl stokrát ,
jsem tvá láska .
Jsi mou láska ,
kterou nebesa povolila.
Za chvíli jsi ztratila svou jedinou cestu
Pokud se znovu narodím , vše co budu chtít jsi ty
Pokud se znovu zamiluji, vše co budu chtít jsi ty
Vrať se zpět , vrať se zpět
protože já nemůžu bez tebe existovat.
Říkala jsi mi , že mě miluješ
Tak kde jsi šla a nechala mě za sebou ?
Obě mé ruce , které vykonaly náš slib.
Tak jak jsi mohla odejít a porušit tenhle slib ?
Musí to být sen , musí to sen
Musí to být sen , možná jsem byl oklamán ,ale
je to smutné , že jsem zůstal sám
Až tě zase uvidím , jsi mou láskou
I kdybych tě viděl stokrát ,
jsem tvá láska .
Jsi mou láska ,
kterou nebesa povolila.
Za chvíli jsi ztratila svou jedinou cestu
Pokud se znovu narodím , vše co budu chtít jsi ty
Pokud se znovu zamiluji, vše co budu chtít jsi ty
Vrať se zpět , vrať se zpět
protože já nemůžu bez tebe existovat.
Myslel jsem ,že to celé byl jen zlý sen
Právě se chci z toho snu probrat.
Až dnešek uplyne a já zítra znovu
otevřu oči
Budu doufat, že tohle je sen a ne skutečnost
Budu doufat, že všechno tohle byl realističtější sen než skutečnost
Chci tě , stále tě chci
Ikdyž se podívám zpět, jsi mou láskou
Ikdyž se podívám tisíckrát,jsem tvá láska
Ty jsi má láska, kterou nebe povolilo
Jen chvíli jsme byli odděleni.
Ikdyž vidím jiné ženy, chci jen tebe
Ikdyž miluji někoho jiného, chci jen tebe
Vrať se zpět , vrať se zpět
protože já nemůžu bez tebe existovat.
Každou noc se modlím
Tak nemůžu být šťasně nešťastný Nemůžeš milovat jeného muže kromě mě
Já musím být ty
Mé srdce říká ,že jsi to ty
Nezměnil jsem se
Jestli se znovu narodím , vše co chci jsi ty
Pokud se znovu narodím , vše co budu chtít jsi ty
Pokud se znovu zamiluji, vše co budu chtít jsi ty
Vrať se zpět , vrať se zpět
protože já nemůžu bez tebe existovat.

Mary Stayed Out All Night

18. června 2011 v 2:15 | smaczinka |  K Doramas
-DOBŘE, NECHÁM TI SVÉ JMÉNO, ALE JEN NA 100 DNÍ.-
Korejské dorama z roku 2010. Má klasicky 16 epizod. Je to romantika a tak trochu i hudební film. Mají vydané své vlastní OST. Mezi písničky patří Hello, Hello a My Bus.
STRUČNÁ LOVESTORY
Mae Ri( Moon Geun Young) se topí v dluzích, které nadělal její otec. Když omylem srazí Moo Kyula( Jang Geun Suk) snaží se, aby podepsal smlouvu o tom, že nehodu nezavinila ona a spřátelí se s ním. Když Mae Riin otec potká svého starého známého, dohodnou se, že si Mae Ri vezme jeho syna Jung Ina(Kim Jae Wook). Mae Ri se začne fingovat manželství s Moo Kyulem. Jung In se tedy rozhodne, že jim dá 100 denní lhůtu, kdy se Mae Ri bude muset rozhodnou, jestli chce jeho nebo Moo Kyula. Mae Ri se začíná zamilovávat do Moo Kyula a naopak. Problém je, když se všichni dozví, že manželství bylo fingované a rodiče nelení a bez souhlasu podepíší smlouvu o manželství. Začíná boj mezi rodiči a "dětmi".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nakonec Jung In a Mae Ri ze svatby utečou a Mae Ri bude s tím, koho miluje s Moo Kyulem.
HERCI
· Moon Geun Young as Wi Mae Ri
· Jang Geun Suk as Kang Moo Kyul
· Kim Jae Wook as Byun Jung In
· Kim Hyo Jin as Seo Joon
· Park Joon Gyu as Byun Jung Suk (Jung Inův otec)
· Park Sang Myun as Wi Dae Han (Mae Riin otec)
· Lee Ah Hyun as Kam So Young (Moo Kyulova matka)

- tohle dorama pro mně korejský originál, sice jsme někde četla, že je to adaptace na Full House, ale to já posoudit nemůže jelikož jsem Full House neviděla-

Train

17. června 2011 v 20:21 | smaczinka, monik |  -Překlady songů F.T.Island do češtiny-
LATINKA:
Train
Watneyo cham orae gidaryotseoyo
Keudaerul wihaeseoman gil ddeonanun train

Keudaeman keudaeman deureoorago
Muneul ggot jamgweodugo gidaryeotjyo

Chulbalhalgeyo junbidawetnayo
Nal ggot jabayo dalril geoeyo
Keudael naege matgyeodunmyun dwiyo
Daum yeokun haengbokyeokiehyo

Ddeonayo hamkke gayo
Keudaerul uhtge mandeunun geon
Naega chaekimchyeyo
Ddaeonayo naranun gichal tago
Baenangen sarang danga yeohangeul ddeonayo

Ddaeronun biogo baram bolgetjyo
Hae mahlun punggyeodeulman bol sunun eobgetjyo

Keuraedo keudaenun geokjeong marayo
Dandanhi keudael jikil nanun train

Chulbalhal geyo junbidwaetnayyo
Nal ggot jabayo dalril geoeyo
Haengbokyeokman meomchwiseonun train
Daum yeokdo haengbokyeokieyo

Ddeonayo hamkke gayo
Jjabldamyun jjalbun haruharu
Sarangi neomchige
Ddeonayo naranun gichal tago
Nun gamun keu nalkkaji yeohaengul ddeonayo
Keudae jamdeul dongando saranghaeyo
Naega ipnida haedo

Keudaewa doramyun jashinesseoyo
Go let's go
I love you never let you go

Ddeonayo hamkke gayo
Keudaerul uhtge mandeunun geon
Naega chaekimchyoyo
Ddanayo naranun gichal tago
Baenangin sarang dama yeohaengul ddeonayo

Ddeonayo hamkke gayo
Jjabldamyun jjabl un haruharu
Sarangi neomchige

Ddeonayo naranun gichal tago
Nun gamun keu nalkkaji yeohaengul ddeonayo
ČESKY:
Vlak
Tak jsi přišla, čekali jsme tak dlouho
Jen pro tebe je vlak připravený
Jen pro tebe ,jenom ty nastup
S pevně zavřenými dveřmi jsme na tebe čekali
Pojedeme ( jsi připravena ?)
Drž se mě pevně ( pojedeme rychle)
Sama mi můžeš věřit,
další stanice je stanice štěstí
Odjeďme , pojedem spolu
Rozesmát tě je má povinnost
Odjed´me ve vlaku,který je můj
příběh lásky ve tvém batohu, vezměme ho na výlet
Někdy asi bude pršet nebo bude větrno
Asi neuvidíme na vlastní oči sluneční scény po celou tu dobu
Ještě se neboj
Stále jsem ve vlaku s mluvící stabilní péči o tebe
Pojedeme ( jsi připravena ?)
Drž se mě pevně ( pojedeme rychle)
Vlak ,který staví jen na šťastných stanicích
Příští stanice je taky šťastná.
odjeďme , pojedem spolu
aby dny, které jsou krátké přetékaly láskou .
Řiď me jako vlak
až do dne , dokud nezavřem naše oči, tak pojďme na výlet.
Dokonce i když spíš (miluji tě )
Ikdyž říkáš , že mě nenávidíš
Ikdyž hsem byl s tebou spojený, můžu dělat cokoliv ( tak pojďme)
Miluji tě, nikdy tě nenechám odejít.
Odjeďme , pojedem spolu
Rozesmát tě je má povinnost
Odjed´me ve vlaku,který je můj
příběh lásky ve tvém batohu, vezměme ho na výlet
Odjeďme , pojedem spolu
aby dny, které jsou krátké přetékaly láskou .
Řiď me jako vlak
až do dne , dokud nezavřem naše oči, tak pojďme na výlet.